Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit, marţi, pentru a stabili planul măsurilor pentru iarna 2017-2018. Participanţii la şedinţa organizată de Prefectură au stabilit etapele ce trebuie parcurse până la venirea sezonului rece şi a primei zăpezi. A fost dispusă verificarea contractelor, a parcului auto, a cantităţilor de materiale necesare lucrărilor de deszăpezire şi s-a stabilit un calendar până la care toate aceste măsuri să fie duse la îndeplinire.

Prefectul Carmen Ichim a lansat un apel către toţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să îşi asume responsabilităţi şi să lucreze în echipă pentru rezolvarea tuturor situaţiilor apărute. „Fiecare ştiţi ce atribuiţii aveţi si vă rog să lăsăm orgoliile deoparte pentru că înainte de diverse funcţii suntem oameni şi va trebui sa ajutam lumea şi chiar avem atribuţii în sensul asta. Vreau cu toţii să conlucrăm şi să ne ajutăm. Din ce avertizări meteo se transmit, aceasta iarnă este comparabilă cu cea din 2012-2013. Se anunţă o iarnă grea, cu căderi masive de zăpadă, s-a transmis ce trebuie făcut şi vom trece la verificări pentru toate aspectele inclusiv contractele încheiate. Pe drumuri naţionale, judeţene şi comunale va trebui să se circule. Trebuie să fim organizaţi, să avem materiale, să avem utilaje funcţionale şi fiecare trebuie să îşi asume să ia decizii. Până pe 15 noiembrie trebuie verificate şi reparate utilajele, făcute stocurile de antiderapant. Noi vom începe controalele de pe 15 noiembrie dar la nevoie ei pot acţiona şi mai devreme dacă situaţia o impune. Se vor acorda şi sancţiuni în cazul în care nu se va respecta regula ca fiecare să îşi dea zăpada sau poleiul din dreptul locuinţei. Se vor acorda sancţiuni atât de către primării cât şi de reprezentanţii Gărzii de mediu. Nu mai vreau sa avem cazuri in care locuitori stau la cârciumă şi vine armata să le dea zăpada şi să le facă potecă”, a spus prefectul Carmen Ichim.

Prezent la şedinţa extraordinară a CJSU, preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu a dat asigurări că instituţia pe care o conduce este pregătită să facă faţă eventualelor probleme cauzate de zăpada şi îngheţ pe drumurile aflate în administrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here