Autorităţile judeţene pun în aplicare un proiect de mare amploare menit să revitalizeze turismul rural în judeţul Buzău. Cu aproape un deceniu în urmă, Consiliul Judeţean şi Universitatea Bucureşti au demarat procesul de înfiinţare a “Geoparcului Ţinutul Buzăului”, însă proiectul a fost suspendat. Zilele trecute, autorităţile au scos proiectul din sertar şi anunţă intenţiile pentru revitalizarea turismului rural.Responsabilii din Consiliul Judeţean, desemnaţi pentru promovarea şi dezvoltarea Geoparcului, au organizat o vizită în Geoparcul Ţara Haţegului, în vederea realizării unui schimb de experienţă cu cei care au participat la conturarea Geoparcului Ţara Hațegului.În perioada următoare, autorităţile au în vedere amenajarea, cu sprijinul Primăriei Berca, a unui Centru educaţional-turistic în localitatea Sătuc, ce va fi inaugurat în anul 2017. În septembrie 2016 este programat vernisajul Muzeului de la Lopătari. Acesta este rezultatul colaborării dintre echipa Geoparcului şi Primăria Lopătari.

Lucrul la conceptul muzeului a început în iulie 2015, iar punerea în operă a început în decembrie 2015. Muzeul prezintă şapte elemente naturale întâlnite în Ţinutul Buzăului, dar şi poveştile pe care oamenii le-au ţesut în jurul lor: Chihlimbarul, Focul Viu, Vulcanii Noroiosi, Trovanţii, Apa vie şi Apa moartă, Zidul uriaşilor, Sarea. În decembrie 2016, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, Geoparcul Ţinutul Buzăului va avea un stand propriu de prezentare la Târgul de Crăciun, organizat de Muzeul Ţăranului Român, iar în primăvara anului 2017, Consiliul Judeţean Buzău, în colaborare cu Universitatea din Bucureşti şi cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Ţinutul Buzăului”, va organiza Zilele Ţinutului Buzăului. Festivalul se va desfăşura pe parcursul a trei zile.
Geoparcul Ţinutul Buzăului va cuprinde comunele Beceni, Berca, Bozioru, Bisoca, Brăeşti, Chiliile, Căneşti, Colţi, Cozieni, Lopătari, Mânzăleşti, Odăile, Pârscov, Pănătău, Scorţoasa, Săruleşti, Valea Salciei şi Vintilă Vodă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.