La începutul lunii septembrie, clădirea fostei maternităţi va fi demolată iar terenul va fi pregătit pentru noul obiectiv care urmează să funcţioneze aici. Imobilul a fost transferat din domeniul public în cel privat al judeţului şi, în urma unei expertize de specialitate s-a stabilit că vechea maternitate nu mai corespunde unei funcţii similare de unitate medicală.
Pentru că reabilitarea clădirii ar fi costat prea mult, în jur de 900.000 de euro, s-a hotărât ca imobilul să fie demolat. „Cu buldozerele sau prin dinamitare. Încă nu știm care va fi metoda. Noi încă așteptăm ca Primăria să emită autorizația de demolare și suntem siguri că o va face într-un termen rezonabil. Ceea ce pot eu să vă asigur este că terenul nu va rămâne gol, aici urmând să construim o altă clădire de utilitate publică, după consultări prealabile cu cetățenii județului Buzău”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

O idee care a prins la un moment dat a fost aceea ca în locul Maternităţii vechi să fie construită o unitate de îngrijiri paliative, în primul rând pentru bolnavii incurabili. Numai că, funcţionarea unui astfel de aşezământ necesită costuri importante pe care, probabil, Consiliul Judeţean nu şi le-ar putea permite

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here