În acest an, ISJ Buzău anunță implicarea a 240 elevi din clasele IX-XI și a și 48 de profesori, din toate liceele tehnologice și școlile profesionale din județul Buzău în Tabăra Meseriașilor, din cadrul inițiativei România Meseriașă, un proiect de educație profesională și tehnică organizat de OMV Petrom, bazat pe ateliere de dezvoltare personală și profesională.
În cadrul atelierelor de dezvoltare personal, cu sprijinul trainerilor și al mentorilor voluntari, elevii învață noțiuni de bază despre comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial, pregătirea în fața angajatorului, dar și responsabilitate civică. Elevii sunt încurajați să aleagă și să facă o meserie din pasiune și cu încrederea că vor fi respectați, vor deveni oameni pricepuți și prețuiți pentru munca lor. La atelierele practice, elevii lucrează alături de profesioniști în domeniul specific meseriei lor. Scopul principal este de a-i ajuta să fie mai pregătiți pentru piața muncii, la finalul studiilor.
În Tabăra Meseriașilor, din vara anului 2017, se pregătesc gratuit, viitori meseriaşi (selectați în urma unui concurs desfășurat în lunile mai-iunie), din următoarele județe și domenii:
județele Argeș, Bacău, Dâmbovița – 60 elevi, domeniul Petrol și gaze, în perioada 16 iulie – 22 iulie
Județul Buzău, în patru serii a câte 60 elevi și 48 profesori din toate liceele tehnologice și școli profesionale din județul Buzău:
Domeniul: Industria alimentară și Turism și alimentație 30 iulie – 5 august
Domeniul: Mecanică, 6 – 12 august
Domeniul: Industrie Textilă și Pielărie 20 – 26 august
Electric, electromecanică electronică și automatizări 27 august – 2 septembrie
Viitorii 60 de bucătari și ospătari buzoieni din Tabăra Meseriașilor 2017 au absolvit cu brio, vineri 04.08.2017, proba finală a seriei lor: au gătit și servit o cină pentru 60 de persoane, la Castelul Bran, la Casa de Ceai Regina Maria. Totul, după ce au participat timp de 3 zile la ateliere de dezvoltare personală cu trainerii de la Trend Consult, iar alte 3, în atelierele practice, cu cei mai buni mentori. Au învățat să gătească alături de Chef Cezar Munteanu și să servească în restaurant, împreună cu reprezentanții City Grill. Au folosit echipamente de ultimă tehnologie de la Conti Grup și au servit vinuri selecte marca Liliac. Evenimentul de vineri seară, 04.08.2017, a fost unul de excepție, iar elevii buzoieni au primit aplauzele binemeritate de la toți cei prezenți .
În această săptămână, se desfășoară cea de-a 3-a serie, a Mecanicilor, în Tabăra Meseriașilor, unde sunt prezenți 52 de băieți și 8 fete din liceele tehnologice și școli profesionale din județul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here