Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a anunţat că va declanşa o serie de proteste, dacă Guvernul nu va încheia un acord scris prin care se angajează să soluţioneze mai multe probleme cu care se confruntă salariaţii din Educaţie. Astfel, luni, 11 septembrie, la debutul anului şcolar, cadrele didactice din Buzău vor purta ecusoane inscripţionate cu “Protest”.
Sindicaliştii se plâng că sporurile salariale se calculează prin raportare la salariile de bază de anul trecut, ceea ce înseamnă că profesorii pierd, în medie, peste 3% din venitul brut.
În plus, profesorii sunt nemulţumiţi de cuantumul mic al creşterii salariilor pentru anul viitor. Mai exact, calculele  arată că dacă salariile brute ar creşte cu 50%, în realitate fiecare angajat din învăţământ ar primi doar cu 25% mai mult, ca urmare a trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat.
Dacă revendicările nu le sunt luate în seamă, vor începe acţiunile de protest. Astfel, în data de 2 octombrie, între orele 12:00 şi 14:00, vor fi pichetate toate prefecturile din reşedinţele de judeţ, iar pe 4 şi 5 octombrie va fi pichetat sediul Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here