La doua luni de la tragicul accident aviatic de la Tuzla in care Nicolae Jianu, comandantul Scolii de Aplicatie pentru Aviatie Aurel Vlaicu si-a pierdut viata, institutia de invatamant si-a primit noul comandant. Comandorul Nicolae Grigorie este noul comandant al Scolii de Aplicatie pentru Aviatie de la Boboc. El a fost instalat pe functie, zilerle trecute,  in prezenta sefului Statului Major al Fortelor Aeriene, general maior dr. Ion-Aurel Stanciu dar si a subalternilor sai, printr-un ceremonial militar care a avut loc pe 1 septembrie pe pista unitatii militare de la Boboc.
Comandorul Nicolae Grigorie s-a nascut la 23 ianuarie 1964, in comuna Vanatori din judetul Mehedinti, este casatorit, tata a doua fete. El a absolvit Scoala Militara de Ofiteri de Aviatie „Aurel Vlaicu”, in urma cu 14 ani.

In luna iulie anul acesta, Scoala de Aplicatie pentru Fortele Aeriene de la Boboc a pierdut, intr-un accident aviatic la Tuzla, 4 militari intre care se afla si comandantul unitatii, comandorul Nicolae Jianu. El avea 48 de ani, era nascut in localitatea Cilieni, din judetul Olt, era casatorit si avea doi copii. Nicolae Jianu absolvise Şcoala Militară Ofiţeri de Aviaţie „Aurel Vlaicu” în anul 1987 şi Academia Militară, Facultatea de Aviaţie şi Apărare Antiaeriană în anul 1994.
Jianu fusese seful unitatii de la Boboc din 20 decembrie 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here