Polițiști din cadrul Postului de Poliţie Gura Teghii, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au efectuat semnalul regulamentar pentru oprirea în trafic a unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, fiind necesară utilizarea armamentului din dotare şi urmărirea acestuia.

Au fost trase 5 focuri de armă, două dintre acestea în plan vertical, iar trei în plan orizontal, care au atins autovehiculul în partea din spate dreapta jos, unul nimerind anvelopa, fapt ce a condus la imobilizarea autoturismului şi implicit, a conducătorului acestuia.
După imobilizare, s-a constatat faptul că la volan se afla un tânăr în vârstă de 27 de ani, din localitatea Gura Teghii, iar în urma testării sale cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, ca urmare a verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit faptul că tânărul nu deţinea permis de conducere şi de asemenea, fiind condus la spital, acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi respectiv „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Față de persoana în cauză, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele a pus în mişcare acţiunea penală şi a sesizat instanţa de judecată, fiind dispusă de către Judecătoria Pătârlagele arestarea preventivă a tânărului pentru o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here