După o acţiune demnă de filmele poliţiste, angajati din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Secţiei de Poliţie Rurală Mărăcineni au identificat în trafic, pe raza comunei Vadu Paşii, trei persoane bănuite de deţinerea şi comercializarea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.

La vederea organelor de poliţie, cei trei bărbaţi în vârstă de 33, 36, respectiv 38 de ani, unul din Vaslui iar ceilalţi doi din Ilfov, ar fi încercat să se sustragă verificărilor, timp în care ar fi aruncat şi abandonat pe câmp, trei colete ambalate în folie neagră.
După prinderea şi imobilizarea celor trei persoane, în cele două autovehicule cu care aceştia se deplasau, ar mai fi fost găsite un număr de două colete care conţineau pachete de ţigarete, precum şi suma de 40.743 lei, 950 euro, 90 lire sterline şi 50 euro.
Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că vasluianul în vârstă de 33 de ani ar fi procurat ţigaretele cu scopul de a le comercializa către celelalte două persoane din judeţul Ilfov.
Totodată, s-a dispus măsura ridicării celor 4970 de pachete de ţigarete, a sumei de 40.743 lei, 950 euro, 90 lire sterline şi 50 euro.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10 000 de ţigarete, dispunându-se

măsura reţinerii celor trei persoane pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here