Buzăul a primit ieri peste 23 de mii de doze de vaccin antigripal. Inițial Direcția de Sănătate Publică Buzău a solicitat pentru acest sezon cel puțin 40.000 de doze, iar cele primite ieri se adaugă celor 350 de doze primite în octombrie. Până la sfârșitul acestei săptămâni, toți medicii de familie din județ vor avea în cabinete vaccinul solicitat, astfel că buzoienii aflați în categoriile de risc pot fi vaccinați. Cele mai multe doze vor fi distribuite către personalul medico-sanitar și cel instituționalizat, iar fiecare medic de familie va primi câte 80 de doze de vaccin antigripal.

Conform ultimelor date furnizate de către Institutul de Sănătate Publică, pe teritoriul României nu s-au înregistrat, deocamdată, cazuri confirmate de gripă, iar morbiditatea prin infecții respiratorii acute se încadrează în intervalul așteptat pentru această perioadă.

Specialiștii reamintesc populației că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor și mai ales a complicațiilor gripei, de aceea recomandă tuturor persoanelor aflate în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here