În prima zi noului an școlar, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine si Liniste Publica, Serviciul Circulatie si Disciplina Rutiera si Serviciul Paza vor actiona in 19 din cele 29 de unitati de invatamant si pe traseele de defluire ale elevilor pe raza municipiului Buzau in baza Planului de actiune, in sistem integrat alaturi de Politia Municipiului Buzau si Inspectoratului Judetean de Jandarmi Buzau, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă. Aceştia vor acţiona în pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.
Pentru Directia de Politie Locala Buzau, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, poliţiştii locali, vor continua să acţioneze pentru îmbunătăţirea siguranţei şcolare.

Pentru prevenirea unor evenimente negative, Directia de Politie Locala Buzau recomandă:

Părinţilor:
Învăţaţi-i pe cei mici să circule numai pe trotuare, să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice, ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădiniţe, pe terenurile de sport şi întotdeauna sub supravegherea unui adult!
Încercaţi să aflaţi, în permanenţă, ce cred copiii dumneavoastră despre şcoală, cu ce gânduri pornesc în fiecare zi spre şcoală, cât de activi sunt la ore, ce fac şi unde merg atunci când se termină orele.

Copiilor:
Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de  marginea  carosabilului!
Traversaţi strada numai pe „zebră” şi semnalizate cu indicatoare!
Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi  numai la culoarea verde a acestora! Evitaţi să traversaţi strada în fugă!
Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă!
După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora; Traversarea se realizează numai după plecarea mijloacelor de transport din staţie, prin locurile special amenajate!
Nu vă deplasaţi cu rolele/skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!
Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător!
Evitati conflictele şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de politie locala dacă observă persoane cu un comportament antisocial pentru a lua măsurile legale ce se impun. Tel. 0238-955.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here