Şoferul microbuzului lovit de tren, în urmă cu două săptămâni, pe raza comunei C.A. Rosetti a decedat sâmbătă dimineaţa la Spitalul Judeţean din Buzău. Viorel Linţeanu, de 50 de ani, din comuna Dumitreşti, judeţul Vrancea, se afla în stare critică la secţia de terapie intensivă după ce a intrat cu microbuzul în coliziune cu un tren Inter Regio.

Accidentul provocat de şoferul vrâncean s-a soldat cu patru morţi şi 12 răniţi dintre care cinci în stare gravă. În microbuz se aflau 15 persoane care veneau din străinătate ca să petreacă sărbătorile pascale în România. Pasagerii care urmau să ajungă la Brăila şi Galaţi fuseseră preluaţi de la Bihor, de microbuzul condus de Viorel Linţeanu, un fost poliţist din Vrancea retras din activitate. Pe raza comunei C.A. Rosetti, la ieşirea din satul Bâlhacu, şoferul microbuzului a provocat o adevărată tragedie, după ce a ignorat semnalele luminoase şi bariera de la o trecere cu calea ferată.

În urma imprudenţei, microbuzul a fost distrus de un tren care circula spre Moldova. În urma prelevării probelor de sânge s-a stabilit că şoferul vinovat de producerea teribilului accident, consumase băuturi alcoolice.De altfel, Viorel Linţeanu avea şi permisul suspendat tot pentru băutură, acesta circulând de o lună cu o dovadă după ce contestase măsura poliţiştilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here