Turul Ciclist al României se va relua în 2018, după o pauză de 5 ani, cu o ediţie specială, de Centenar, care îşi propune să unească toate regiunile ţării. Buzăul intră pe harta Turului, ca punct de start în penultima etapă, prevăzută pe traseul Buzău – Ploieşti – Târgovişte. Competiţia ar urma să se desfăşoare în perioada 18-23 septembrie 2018, cu startul festiv la Alba Iulia.

Ediţia a 51-a a Turului ciclist al României va avea loc în perioada 18-23 septembrie şi, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, va trece prin cele trei provincii istorice ale României, anunță Federaţia Română de Ciclism. Una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din sud-estul Europei, care a avut prima ediţie în 1934, va reveni după o pauză de cinci ani.

„Mica Buclă”, cum este cunoscut Turul României, va avea cinci etape şi se va desfăşura pe o distanţa totală de 718 km, cursa fiind inclusă în calendarul Uniunii Internaționale de Ciclism. Pe 18 septembrie va avea loc festivitatea de deschidere a competiţiei şi prezentarea echipelor, la Alba Iulia, iar pe 19 septembrie se va desfăşura prima etapă, Alba Iulia – Sibiu, în lungime de 154,7 km.

Pe 20 septembrie, va avea loc etapa a doua, Sibiu – Braşov, pe o distanță de 162,8 km, iar în data de 21 septembrie este programată etapa a treia, Braşov – Focşani, cea mai lungă de la această ediţie, cu o lungime de 176,3 km. Penultima etapă va avea loc pe 22 septembrie, pe traseul Buzău – Târgoviște, cu o distanță de 124 de kilometri, cursa urmând să se încheie pe 23 septembrie, la Bucureşti, cu un circuit pe străzile Capitalei, de 100 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.