RADARE POLITIE ACTIUNE .avi.Still002
A fost un week-end plin pentru polițiștii buzoieni. Oamenii legii au întocmit în ultimele 72 de ore 10 dosare penaleau reținut 34 permise de conducere și au aplicat 500 de sancțiuni celor certați cu Codul Rutier. Trași pe dreapta și sancționați au fost atât șoferi, cât și pietoni, bicicliști și căruțași.
194 de şoferi au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, împotriva a 7 dintre aceştia fiind luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a limitelor de viteză maxime admise în localităţi dar şi în afara localităţilor. Cea mai mare viteză în localitate, 126 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar pe șoseaua de centură a municipiului Buzău, la volanul autoturismului fiind un buzoian în vârstă de 43 de ani.
Poliţiştii au mai reţinut în vederea suspendării alte 27 permise de conducere dintre care 4 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 2 pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier iar celelalte pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, prioritatea și nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.
Tot în week-end, poliţiştii au întocmit şi 10 dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Patru dosare penale au fost întocmite după ce poliţiştii au scos din trafic patru bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani din Buzău care au fost depistați pe drumurile publice la volanul unor autoturisme deși se aflau sub influența alcoolului. Cea mai mare concentrație alcoolică – 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat – a fost înregistrată de aparatul etilotest în cazul unui bărbat în vârstă de 36 de ani depistat pe DN 10, pe raza orașului Nehoiu.
De asemenea, trei bărbaţi au fost depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau autovehicule neînmatriculate pe raza municipiilor Buzău și Rm Sărat. La volanul unuia, polițiștii au identificat un gălățean în vârstă de 20 de ani care a prezentat la control o poliță falsă de asigurare obligatorie pentru pagube produse terților prin accidente de circulație. Totodată, polițiștii au stabilit că plăcuțele cu numărul de înmatriculare montate pe autoturismul bărbatului erau false. Alte infracțiuni constatate de polițiști au fost conducerea unui autovehicul fără permis și având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.