Ieri, 270 de poliţişti, jandarmi şi polițiști locali au continuat acţiunile de verificare pe raza întregului judeţ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2.

În cadrul activităţilor au fost verificate şi legitimate peste 1100 de persoane, precum şi 15 mijloace de transport persoane.

Au fost efectuate verificări în restaurante, terase, târguri, pieţe, centre comerciale, săli de jocuri, însumând 17 societăți comerciale, în 39 de locaţii de interes, unde poliţiştii buzoieni au transmis reprezentanţilor agenţilor comerciali verificaţi, să ia măsuri pentru respecaterea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii virusului Sars-Cov2, în funcţie de specificul activităţii desfăşurate.

Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 51 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 47 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală conform Legii 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 12.000 de lei.

În cadrul acţiunilor, forţele de ordine au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă în intervalul 22.00 – 05.00, precum şi portul măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice închise/deschise, cât şi toate celelalte interdicţii impuse de starea de alertă.

Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive, aniversări etc.) este interzisă.

În situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe sine, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur, sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice., precizează Biroul e Presă al IPJ Buzău.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.