În weekend, toate structurile M.A.I., sub autoritatea Instituției Prefectului, au participat la acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Sars-Cov2.

Aproape 200 de polițiști, împreună cu jandarmi, poliţişti locali precum și cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au acționat pentru respectarea normelor impuse de legislația in vigoare privitoare la pandemia de COVID-19.

Au fost vizate, în special, zonele aglomerate, piețe, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Astfel, în weekend, au fost verificate 100 de societăți comerciale din peste 100 de locaţii de interes din tot judeţul.

Poliţiştii buzoieni au transmis reprezentanţilor agenţilor comerciali şi persoanelor recomandări pentru respecaterea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii virusului Sars-Cov2. În cadrul activităţilor au fost verificate şi legitimate peste 2000 de persoane, precum şi 40 de mijloace de transport public în comun. Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 136 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 64.000 de lei.

În cadrul acţiunilor, forţele de ordine au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă în intervalul 22.00 – 05.00, precum şi portul măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice închise/deschise, cât şi toate celelalte interdicţii impuse de starea de alertă. Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive, aniversări etc.) este interzisă.” , precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.