200 de poliţişti au acţionat, în medie, zilnic în sistem integrat, pentru menţinerea climatului de siguranţă publică / Efectivele de poliţie au fost suplimentate în noaptea de Înviere / Poliţiştii buzoieni au constatat în flagrant delict 11 infracţiuni şi au aplicat 419 sancţiuni contravenţionale.

În perioada 30 aprilie – 03 mai a.c., peste 800 de polițiștii buzoieni au fost angrenați în misiuni de menţinere a climatului de siguranţă publică, prin acţiunile derulate în această perioadă urmărindu-se şi asigurarea unei intervenţii rapide şi eficiente la semnalarea vreunui incident sau ori de câte ori situaţia a impus, dar și monitorizarea respectărilor măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19.
Activitățile s-au derulat în sistem integrat, cu participarea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul și siguranței publice. Polițiștii au fost sprijiniți în cadrul activităților de efectivele jandarmeriei buzoiene.
În noaptea de Înviere și în ziua de Paște echipajele poliției rutiere și de ordine publică au acționat în zona lăcașurilor de cult și în zonele cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde, fără a fi înregistrate evenimente deosebite în perimetrul acestora.
Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea ilegalităților de orice natură ce s-ar fi putut comite în această perioadă, inclusiv pentru prevenirea evenimentelor rutiere.
Astfel, zilnic, peste 220 de polițiști au fost la datorie, pe raza întregului județ. Aceştia au intervenit la aproximativ 260 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112 – Apelul Unic de Urgenţă!
În această perioadă au fost organizate 24 de acţiuni punctuale cu efective mărite pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional de orice natură.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 419 sancțiuni contravenționale, dintre care 101 pentru nerespectarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Valoare totală a sancţiunilor a fost de 198.435 de lei.
Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi pentru fluidizarea traficului, peste 150 de poliţişti rutieri au fost prezenţi pe drumurile din judeţ.
Au fost reţinute 43 permise de conducere auto, fiind retrase şi 12 certificate de înmatriculare.
În total, în urma activităţilor desfăşurate în această perioadă, poliţiştii buzoieni au constatat în flagrant delict 11 infracţiuni.
În continuare, polițiștii buzoieni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale.
Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, respectiv păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecție, limitarea expunerii în spaţii aglomerate, precum și a celorlalte norme legale în domeniul ordinii și liniștii publice și a circulației pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.