Ample acţiuni de verificare şi control în zona pieţelor, târgurilor şi a zonelor aglomerate din județul Buzău.         

Zilele trecute, efective din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au acţionat în pieţe şi în zonele comerciale din municipiulul Buzău, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale ce pot fi comise în perimetrul stradal sau în zona unităţilor de alimentaţie publică.

În cadrul acţiunilor au fost angrenaţi peste 80 de polițiști, jandarmi, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale şi au efectuat controale la agenţii economici pentru verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate şi existenţa documentelor justificative pentru produsele comercializate.

Acţiuni similare au fost desfăşurate şi în mediul rural, în pieţele din oraşul Pogoanele şi în localitatea Pietroasele.

În total, au fost efectuate 70 de controale la societăţi comerciale şi producători agricoli şi au fost legitimate peste 400 de persoane. Totodată, poliţiştii au atenţionat 20 de persoane cu privire la modul de comportare în locurile publice.

Ca urmare a neregulilor constatate în cadrul acţiunilor, au fost aplicate 152 de sancţiuni contravenţionale dintre care 14 pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 3 pentru nerespectarea O.U.G. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale, câte două sancţiuni pentru abateri de la prevederile H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi prentru siguranţa alimentelor, Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, H.G. 857/2011, respectiv H.G. 355/2007 şi una pentru nerespectarea Legii 205/2004 privind protecţia animalelor. Totodată, pentru nerespectarea Legii nr. 55/2021 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, poliţiştii au acţionat şi pentru siguranţa şi fluenţa traficului în zonele adiacente punctelor comerciale. Au fost oprite pentru control aproximativ 150 de autovehicule, context în care au fost constatate 108 de nereguli la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. În două situaţii s-a impus reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării, iar în alte două cazuri şoferilor le-au fost reţinute certificatele de înmatriculare.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de peste 55.000 de lei. Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 700 de lei.” , precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.