Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” Buzău, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Buzău, va organiza joi, 10 iunie, ora 13:00, festivitatea de premiere a celei de a XII-a ediţie a Concursului „Primăvara poeţilor”.

Invitați la eveniment vor fi scriitori buzoieni înscriși în concurs, regizorul și poetul Nicoale Cabel și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

În cadrul manifestării va fi lansat volumul de versuri „Carte de dor”, de Nicolae Cabel, participanții la concurs vor susține lecturi din creația proprie, iar premiile câștigătorilor celei de a XII-a ediții a Concursului „Primăvara Poeților” vor fi înmânate de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.Anul acesta, peste 30 de scriitori buzoieni s-au înscris la Concursul „Primăvara Poeților” organizat de Biblioteca Județeană „V. Voiculescu”, concurs ce s-a desfășurat pe trei secțiuni: „Scriitori buzoieni membri ai Uniunii Scriitorilor din România”, „Scriitori buzoieni care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România” și „Volume de debut ale creatorilor buzoieni”.

Din juriul concursului au făcut parte scriitorii Titi Damian, Daniela Șontică și directorul Bibliotecii Județene „V. Voiculescu”, Sorin Burlacu.

Manifestarea de joi, 10 iunie, va avea loc în una din sălile Happy Cinema, din incinta Galleria Mall, cu respectarea condițiilor impuse de pandemie.

„Le Printemps des Poètes” („Primăvara poeţilor”) este o sărbătoare a poeziei, care se desfăşoară în peste 50 de ţări în acelaşi timp. Evenimentul a fost inițiat și este anual organizat în Franța, unde au loc mii de manifestări culturale pe parcursul unei săptămâni.

Festivalul „Primăvara poeților” a fost importat în România la mijlocul anilor 2000, prin demersurile poetei şi traducătoarei Linda Maria Baros, stabilită la Paris și a ajuns să fie organizat în zeci de orașe din țara noastră. Scopul principal al festivalului a fost acela de a reintroduce poezia în spațiul public, de a o face accesibilă tuturor cititorilor, în acest sens fiind organizate lansări de carte, întâlniri cu cititorii, dezbateri, mese rotunde, lecturi și spectacole de poezie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.