Duminică, enoriașii din localitatea buzoiană Scurtești au participat la Sfânta Liturghie arhierească, slujba fiind oficiată chiar de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de cinci preoți și doi diaconi, în biserica parohială, având hramul „Buna Vestire”.

Ierarhul locului a evidențiat principalele învățături desprinse din Evanghelia vindecării slugii sutașului din Capernaum.

Învățăm de la sutașul roman, pe de o parte, smerenia și buna cuviință, iar pe de altă parte, credința sa neîndoielnică în puterea tămăduitoare a Mântuitorului Iisus Hristos, care i-a și fost apreciată în fața tuturor. Mai deducem din textul evanghelic de azi cât de importantă este rugăciunea noastră pentru aproapele, pe care, cu certitudine, Dumnezeu o apreciază. Noi suntem obișnuiți a ne ruga mai mult pentru noi înșine, dar, atunci când îl avem în cugetul nostru și pe aproapele căzut între «tâlharii veacului acestuia», pe cei din familia noastră, pe prieteni, pe cunoscuți și necunoscuți, pe bolnavii țintuiți în patul suferinței, să fim încredințați că rugăciunea pentru celălalt este o faptă bună; este ca și cum te-ai duce la medic, rugându-l să-l cerceteze pe cel suferind. Fără îndoială, atunci când ne rugăm pentru alții, Dumnezeu ne ajută și nouă, celor care arătăm grijă față de semenii noștri, a spus Chiriarhul.În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian l-a hirotonit în treapta diaconiei pe tânărul George Cătălin Petrea, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, secția Teologie Pastorală.Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei a oferit răspunsurile la strană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.