Prefectura Buzău continuă Campania de informare privind coletarea selectivă a deșeurilor din mediul rural cu o nouă întâlnire cu primari din mai multe localități. 

Colectarea selectivă a gunoiului este obligatorie, iar unul dintre obiectivele privind gestionarea deșeurilor este creșterea etapizată a gradului de pregătire pentru reutilizare și reciclare. Ținta în acest moment este colectarea selectivă în procent de 50% din cantitatea de deşeuri din hârtie, metal, plastic, sticlă și lemn din deșeurile menajere și deșeurile similare. Cu toate acestea doar 15% din deșeuri sunt reciclate, de aceea este nevoie de conștientizarea și implicarea comunității precum și a instituțiilor locale abilitate. De aceea, primarii și reprezentanții primăriilor Merei, Pietroasele, Pănătău, Ulmeni, Săhăteni, Breaza, Movila Banului, Mihăilești, Stâlpu, Amaru, Costești, au fost informați astăzi despre modalitatea de implementare a legislației naționale de mediu și anume punerea în acord a tarifelor de salubrizare cu costurile generate de acest serviciu și implementarea sistemului – „plătește cât arunci”. 
S-a discutat despre importanța reciclării și au fost prezentate grupele de deșeuri care pot fi reciclate selectiv dar și aspecte din legislația de mediu ce trebuie transpuse în practică.
Aceste informații sunt cuprinse într-un ghid de colectare selectivă –„Tu ce vrei să lași în urmă” care a fost predat reprezentanților primăriilor participante și care va fi distribuit mai departe fiecărei gospodării de pe raza județului Buzău. Aceste pliante au rol de a îndruma și conștientiza locuitorii județului Buzău cu privire la importanța și urgența cu care este nevoie să ne mobilizăm în protejarea mediului înconjurător.
Obiectivul principal al acestor întâlniri este de conștientizare a importanței colectării selective, dar și de implicare în acest proces a fiecărui cetățean al județului Buzău.” , transmit oficialii de la Casa Albă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.