Șeful organizației județene a USR-PLUS, Mihai Răzvan Moraru, a anunțat de ce formațiunea de la Buzău nu susține referendumul inițiat de primarul Constantin Toma, pentru unirea comunei Țintești cu orașul Buzău. 

Domnule Toma, USRPLUS nu susține referendumul! Pentru că sunteți la limita legii – în cel mai bun caz!
Să le spunem buzoienilor de ce!
La finalul dezbaterilor organizate zilele trecute în Parcul Tineretului, privind referendumul din 26 septembrie, Domnul Primar Toma a anunțat public că exista sprijinul USRPLUS pentru această campanie!
În realitate, noi în USRPLUS Buzău am decis și am comunicat că nu vom susține acest referendum, dar nici nu ne vom implica în acest simulacru de campanie! În USRPLUS Buzău au existat mai multe rînduri de consultări cu membrii, analize și decizii ale BL Buzău si BJ Buzău, la finalul cărora decizia noastră a ramas cea de neimplicare!
Domnul Toma, încă de la începutul acestei campanii, ne-a oferit mai multe episoade de manipulare. Știe foarte bine că acest proiect are șanse mici de reușită, că nu are spijinul echipei PSD și încearcă să atragă opoziția în această acțiune. De aceea nu uită să spună la fiecare apariție că îl invită pe Domnul Bolojan la Buzău, de aceea a negociat cu Emanuel Ungureanu o susținere pe proiecte ( care a rămas la nivelul spectacolului mediatic din partea ambilor participanți la campania din ușă în ușă ).
Dar USRPLUS Buzău nu înseamnă un membru sau doi, indiferent de funcția publică deținută sau de poziția avută în partid. Suntem un partid al membrilor, în care deciziile se iau prin majoritate și consultare liberă, respectând principii.
Să vă explic Domnule Toma de ce nu susținem acest referendum :
– în primul rând, pentru că de la început ați folosit manipularea, nu consultarea și informarea : cereți acum sprijin politic si blamați opoziția, dar când a existat oare o consultare oficială a tuturor partidelor din CL, până să luați decizia? Când a existat invitația pentru dialog?
– ați trimis propunerea la vot in CL în baza unor decizii si documente ilegal realizate, în care ați înlocuit reprezentantul legal, desemnat prin codul administrativ, cu unul desemnat de un grup. Vă rog să le explicați buzoienilor problemele juridice, care astăzi sunt în evaluare!
– ați pornit acest proiect fără informare : ati forțat o decizie in CL fără a aduce un minim de informații publice -(câte ha intră în domeniul public prin acestă unire și categoria de folosință, care este impactul bugetar imediat, care este nevoia de investiție doar pentru a păstra calitatea serviciilor publice, care sunt proiectele care se vor prioritiza în urma acestei decizii). Nici până astăzi nu ați oferit toate aceste informații, chiar dacă suntem în plină campanie. Iar cele care au fost obținute, au fost scoase de la Primăria Buzău cu mare efort din partea noastră și a PNL.
– Nu v-ați asumat nimic concret. Zero termene, zero bugete, zero proiecte pentru comunitate! Ați adus doar promisiuni electorale, unele fanteziste ( precum cele 15.000 de case pentru tineri, pe care le-ați redus ulterior la 5.000 ).
– Nu ați respectat legea pentru organizarea campaniei! Ați invadat orașul cu mesaje și bannere, iar ulterior, după ce ați fost obligat să reveniți în cadrul legal, le-ați înlocuit. Le spuneți buzoienilor cine achită aceste costuri pentru reclamă ilegală?
Dar cel mai important aspect este că le-ați luat buzoienilor șansa unui vot informat și a unei campanii legale! Le-ati luat banii prin mărirea de taxe de la începutul anului, iar acum toți acești bani i-ați aruncat în această campanie, cu costuri exorbitante – poate până la final le veți spune buzoienilor și cât a cheltuit până acum Primăria Buzău.
Buzoienii vor taxa aceste derapaje! , a scris președintele USR-PLUS Buzău, Mihai Moraru, pe pagina sa de facebook. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.