Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au susținut încă o lecție interactivă de educație rutieră la Grădinița cu Program Prelungit „Bobocei” din municipiul Buzău.Cu această ocazie, copiii au aflat de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către grădiniță, către locul de joacă sau către casă. Celor mici le-au fost prezentate semnele de circulație și au fost invitați într-un orășel miniatural în care au aplicat cele învățate pentru a demonstra că vor deveni pietoni responsabili.Conştientizarea de către  preşcolari a importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie rutieră este un factor important, care pe termen lung, contribuie la scăderea numărului de accidente rutiere.La activitatea preventiv-informativă au participat 23 de copii și cadre didactice. , spun reprezentanții Biroului de Presă al IPJ Buzău. Câteva recomandări pe care poliţiştii le au pentru cei mici, din partea polițiștilor:

Pe drum, fii atent la semnele de circulație și respectă ceea ce indică ele! Astfel, vei fi în siguranță!

Când mergi pe stradă, fii foarte atent! Ai deosebită grijă la traversarea străzii!

Traversează doar la culoarea verde a semaforului! Culoarea roșu înseamnă STOP! Când o vezi, oprește-te și așteaptă culoarea verde!

Când urci în mașină, pune-ți întotdeauna centura de siguranță! Îți protejează viața!

Mergând spre grădiniță, deplasează-te întotdeauna pe trotuar, iar dacă nu este trotuar, pe marginea drumului! Dacă ești nevoit să mergi pe caosabil, întotdeauna mergi pe partea stângă a carosabilului!

Joacă-te doar în locurile sigure! Nu te juca niciodată lângă șosea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.