În urma activităților desfășurate ieri, opt şoferi au rămas pietoni pentru următoarea perioadă, din cauza depășirii vitezei legale, pentru neacordare de prioritate de trecere, trecere pe culoarea roșie a semaforului, depăşiri neregulamentare, sau pentru că s-au rucat la volan sub influența băuturilor alcoolice.

De exemplu, poliţiştii rutieri au întocmit un dosar penal pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice unui şofer în vârstă de 42 de ani, din Vrancea, depistat la volanul unui autoturism în municipiul Râmnicu Sărat. În urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat o valoare de 0,55 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condusă la o unitate medicală  pentru prevelarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, unul dintre protagoniştii rămaşi fără permis este un giurgiuvean, în vârstă de 61 de ani, depistat în timp ce rula cu autoturismul pe Şoseaua Nordului, în afara municipiului Buzău, cu viteza de 138 km/h, pe un tronson de drum limitat la 70 km/h. Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (2), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (1), dar şi13 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a amenzilor aplicate ieri a fost de peste 15.000 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.