În spatelele organizării unor evenimente majore se află ore de muncă și implicare din partea unor persoane fără de care reușita nu ar putea fi asigurată. Unii dintre ei chiar se implică voluntar. Sunt cei „nevăzuți”, dar importanți într-un lanț organizatoric. Astăzi dăm exemplul unor elevi de la Liceul Tehnic din Buzău, implicați nu numai în organizarea Campionatului Mondial de Rachetomodele, competiție găzduită la Buzău, ci și participanți la concurs. Felicitări elevilor noștri care au sprijinit Campionatul Mondial de Rachetomodelism! Au fost la înălțime pe parcursul acestei săptămâni, au avut parte de o nouă experiență utilă lor, fie că au sprijinit organizarea, fie că au arbitrat.
Să iubiți performanța, să o obțineți și să ne faceți mereu mândri!” , este mesajul transmis pe pagina de facebook dedicată activităților educative de la Liceul Tehnic. Să dăm și exemplul unui tânăr concurent, tot de la Liceul Tehnic. Robert Oțelea, din clasa a XI-a B, a fost unul dintre componenții lotului României.Robert vorbește despre eveniment, dincolo de importanța încă unui pas făcut în cariera sa sportivă:

Prin organizarea Campionatului Mondial de Rachetomodele de la Buzău, orașul nostru a avut de câștigat atât la nivel național, cât și la nivel internațional, Buzăul având o tradiție în rachetomodele de foarte mulți ani. La Buzău avem 4 cluburi de modelism, așa că suntem centrul cel mai important din țară.Selectarea mea la lotul național al României s-a datorat rezultatelor mele de la Campionatul Național. Participarea mea la Campionatul Mondial mi-a dat ocazia să interactionez cu sportivi de pe trei continente, peste 400 de sportivi din întreaga lume participând la această competiție.
Din punctul meu de vedere, despre rachetomodelism pot spune că este un sport aviatic ce constă în proiectarea, construirea și lansarea de rachetomodele. De ce am ales acest sport? Deoarece rachetomodelismul reprezintă una dintre cele mai interesante și, în același timp complicate ramuri ale modelismului. Rachetomodelismul reprezintă o cale deosebită prin care ți se stârnește interesul pentru fizică, matematică, tehnică, tehnologie și chiar design.
Rachetomodelismul este fără îndoială o pasiune interesantă, relaxantă și, nu în ultimul rând, complexă.

N.R.

Știm! Poate că v-ați fi așteptat să vorbim și despre rezultate!

Azi, nu.

Azi, aici, a fost vorba despre voluntariat, dăruire, pasiune. Desigur. Acestea sunt și câteva dintre ingredientele pentru performanță.

Există și performanță… despre care vom vorbi (și) cu altă ocazie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.