Aproape 300 de amenzi au fost aplicate de poliţiştii buzoieni care au participat la acţiunea TRUCK&BUS, pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de persoane şi mărfuri, în cadrul Organizatiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL), controalele fiind desfășurate săptămâna trecută.

În cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii buzoieni au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. 

În urma activităţilor desfăşurate au fost oprite şi verificate în trafic 400 de autovehicule şi au fost aplicate 294 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate.

Dintre sancţiunile aplicate, 3 au fost la H.G. nr. 69/2012 privind stabilirea încălcărilor cu caracter contravenţional ale legislaţiei europene şi naţionale în domeniul transportului rutier, 2 la O.G. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, 1 la Legea 38/2008 privind organizarea timpului de muncă al persoanelor care efectuează activităţi mobile de transport rutier, 2 la O.G. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din românia şi 286 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţie pe drumurile publice.Activitatea a vizat depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.De asemenea, poliţiştii rutieri au avut în vedere şi respectarea regulilor sanitare de către pasageri şi conducătorii auto în mijloacele de transport public în comun.

Exemple:

În cadrul acţiunii, în ziua de 14 octombrie a fost depistată pe DN2E85, în localitatea Mărăcineni, o autotutilitară care transporta articole din metale neferoase si jante auto.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că şoferul nu deţine aviz de însoţire a mărfii, fiind sesizaţi poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice în vederea continuării cercetărilor cu privire la provenienţa acestora.

Totodată, şoferului i-au au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – neasigurarea corespunzătoare a mărfii transportate, lipsa documentelor conducătorului auto şi a autoutilitarei şi neportul centurii de siguranţă.

În data de 16 octombrie, poliţiştii rutieri au depistat un tânăr de 29 de ani, din Arad, care conducea un ansamblu de autovehicule, pe strada Transilvaniei. Din verificări s-a stabilit faptul că şoferul a intervenit asupra aparatului de măsurare tahograf, nerespectând timpii de odihnă şi repaus. Tânărul conducător auto arădean a fost sancţionat contravenţional conform O.G. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto., se precizează în comunicatul transmis de Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.