În perioada 22 – 24 octombrie, peste 200 de poliţişti, jandarmi şi polițiști locali, precum şi reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii de control au desfășurat acțiuni în sistem integrat, pe fondul restricțiilor privind limitărea răspândirii COVID-19.

Au fost efectuate 20 de acțiuni punctuale în medii de interes public, precum restaurante, fast-food-uri, terase etc., pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul Sars-CoV2, menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi verificarea respectării normelor legale aplicabile în contextul prelungirii stării de alertă .

Au fost verificate peste 80 de societăţi comerciale şi legitimate 700 de persoane. În urma controalelor în trafic, poliţiştii rutieri au oprit şi verificat peste 60 de mijloace de transport în comun.

Totodată, au fost verificate şi controlate peste 1800 de persoane aflate în carantină/izolare la domiciliu.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 16.000 de lei

În continuare, principalul obiectiv al acţiunilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău în contextul pandemiei vizeză protejarea sănătăţii buzoienilor.

Poliţiştii se află permanent la datorie şi vor interveni cu fermitate în toate situaţiile în care legea este încălcată.

Exemple:   

În urma verificărilor a trei societăţi comerciale din localităţile Săpoca, respectiv Mărăcineni, poliţiştii au constatat nereguli în sensul că, în urma legitimării persoanelor prezente în incintă, au identificat 7 persoane a căror participare nu era permisă conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În aceste cazuri operatorii economici au fost sancţionaţi cu amendă de 2000 de lei fiecare.

RECOMANDĂM TUTUROR CETĂŢENILOR SĂ PĂSTREZE DISTATANŢAREA FIZICĂ, SĂ POARTE MASCA DE PROTECŢIE ŞI SĂ NU SE EXPUNĂ LA RISCURI., transmit oficialii de la Biroul de Presă al IPJ Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.