Zilele trecute, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ, au desfășurat, în localitatea Merei, activități pe linia pregătirii populației, cu privire la furturile din locuință.

„Polițiștii buzoieni au distribuit flyere și au informat cetățenii cu privire la condițiile și împrejurările care îi favorizează pe infractori la acest tip de fapte.
Discuţiile au avut ca scop conştientizarea de către cetăţeni a necesităţii adoptării unei atitudini prudente în raport cu locuinţa şi bunurile proprii, precum şi a consecinţelor neluării unor măsuri preventive, dar în egală măsură de a le aduce în atenţie modurile de operare cel mai frecvent folosite de infractori în cazul înșelăciunilor, precum şi principalele măsuri de protejare a locuinţei şi a bunurilor personale.
De asemenea, au fost abordate şi dezbătute subiecte legate de necesitatea adoptării unui comportament responsabil pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus SARS-Cov-2, inclusiv prevederile cadrului normativ incident în domeniu.
Au fost distribuite şi afişate în locurile frecventate de un număr mai mare de persoane, primărie, unităţi comerciale, cabinet medical, 200 de materiale preventive şi au fost purtate discuţii cu aproximativ 90 de persoane.” , precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău.

× Pentru prevenirea furturilor din locuință, polițiștii vă reamintesc principalele recomandări:
nu permiteți accesul persoanelor necunoscute în locuință;
– când lipsiți de acasă, nu lăsați ferestrele deschise;
– achiziționați sisteme de închidere/ asigurare, care să corespundă din punct de vedere al standardelor de calitate;
– alegeți acele încuietori care sunt prevăzute cu chei, ce nu pot fi multiplicate ușor;
– când părăsiți locuința, pe timpul nopții, lasați o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcțiune.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.