Peste 200 de sancțiuni contravenționale și 45 de permise reținute, sunt câteva din rezultatele acțiunilor preventive desfășurate în weekend de polițiștii buzoieni de la Serviciul Rutier, valoarea totală a amenzilor ajungând la peste 100.000 de lei. 

„În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 119 şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, dintre aceştia 32 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză în localitate – 162 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autovehiculul unui tânăr de 23 de ani, din Iași, ce rula pe DN2E85 în afara localității Cioranca.

Alte 13 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri nereulamentare, pentru neacordarea de prioritate, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului și pentru neprezentarea la sediul Poliției în termen de 24 de ore în urma unu accident soldat doar cu pagube materiale.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (25), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (5), dar şi 47 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 107.000 de lei., precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.