Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, au efectuat 5 percheziţii domiciliare în municipiul Râmnicu Sărat şi în comuna Movila Banului.

Activitățile au vizat un bărbat și o femeie în vârstă de 35 și 43 de ani, bănuiți de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice deținute fără drept.

În urma desfășurării perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor aproximativ 45000 de articole pirotehnice deţinute fără drept, din categoriile P1, F1, T1, F2, F3, F4, cu o greutate de 667 kg, în valoare de 54000 de lei.În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

De asemenea, în aceeași zi, poliţişti din cadrul Poliției orașului Pătârlagele au constatat că o societate comercială comercializa articole pirotehnice fără drept.

Poliţiştii au procedat la ridicarea în vederea confiscării a articolelor pirotehnice din categoria P1, F1 și FS2, cu o greutate totală de 10 kg, în valoare de 1826 lei.

Şi în acest caz, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.” , transmite Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.