Pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic poliţiştii rutieri au aplicat peste 200 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 16 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate. Aparatele radar amplasate în special pe arterele cu cele mai mari valori de trafic, au înregistrat 131 de autovehicule ce au încălcat regimul legal de viteză. Pe lângă punctele-amendă care le-au fost aplicate, împotriva a opt şoferi, care şi-au condus maşinile cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limitele legale maxime admise a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare viteză, 161 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, în afara localităţii Poşta Câlnău, la volanul autoturismului fiind depistat un bărbat de 41 ani, din Râmnicu Sărat. Alte şapte permise de conducere au fost reţinute de poliţiştii rutieri pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public sau autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, dar şi pentru conducerea autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea în cadrul activităţilor desfăşurate, au fost sancţionaţi 22 de conducători auto care şi-au condus autovehiculele cu diferite defecţiuni tehnice, 45 care nu au utilizat centura de siguranţă, precum şi 29 de pietoni care s-au angajat neregulamentar în traversarea drumului public. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de peste 65. 000 lei.

De asemenea  poliţiştii rutieri au întocmit două dosare penale, respectiv pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care avea suspendat acest drept, dar şi pentru conducerea unui autoturism de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice(1.07 mg/l alcool pur în aerul expirat fiind concentraţia înregistrată în cazul unui bărbat de 51 ani, din Pogoanele, depistat la volanul unui autovehicul pe raza aceleiaşi localități).

Poliţiştii buzoieni vă recomandă să circulaţi cu prudenţă, cu viteză adaptată permanent condiţiilor meteo-rutiere şi să acordaţi o atenţie sporită pietonilor.

 Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.