Poliţiştii de la Serviciul Rutier au reţinut 24 de permise în ultimele 48 de ore pentru viteză excesivă, consum de băuturi alcoolice şi depăşiri neregulamentare.

Poliţiştii au constatate 450 de contravenţii la regimul circulaţiei pe drumurile publice, abateri pentru care au fost sancţionaţi 315 conducători auto, 37 de pietoni, 16 mopedişti, 10 căruţaşi şi 2 biciclişti.

Una dintre acţiunile desfăşurate, a vizat prevenirea evenimentelor rutiere ce se pot produce din cauza vitezei, aparatele radar înregistrând 216 autovehicule ce au rulat cu viteze mai mari decât limitele maxime admise.

Împotriva a 14 dintre dintre aceştia s-a impus şi luarea măsurii de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile, 12 dintre aceştia fiind surprinşi în timp ce îşi conduceau autovehiculele cu peste 150 km/h în afara localităţilor tranzitate de DN2 E85. Ceilalţi doi – un bucureştean de 44 de ani şi un tânăr în vârstă de 26 de ani, din judeţul Ialomiţa – au rulat cu 103 km/h pe acelaşi drum european, dar în localitatea Costeşti, respectiv cu 110 km/h pe DN 1B, în Ulmeni.

Tot în week-end, poliţiştii rutieri au mai reţinut alte 10 permise în vederea suspendării, dintre care patru pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cinci pentru depăşiri neregulamentare şi unul pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.