Cel mai voluminos tezaur monetar descoperit vreodată pe raza județului Buzău a ajuns în patrimoniul Muzeului Județean iar după restaurare ar urma să fie expus publicului.

Este vorba despre 2517 monede, descoperite în week-end de un grup de 7 căutători de comori, în pădurea Spătaru. Cei șapte au plecat prin pădure cu detectoarele de metale și au dat, întâmplător, peste ce aveau să afle că este cel mai numeros tezaur monetar descoperit până acum la Buzău. Monedele, de două dimensiuni, erau ascunse în pământ într-un vas de ceramică, pe care descoperitorii l-au adus mai întâi la Direcția de Cultură, așa cu, prevede legislația în vigoare.

Ulterior, comoara a fost predată Muzeului Județean ai cărui specialiști urmează să stabilească perioada din care provin monedele, materialul din care sunt confecționate și valoarea acestora.

Monedele sunt într-o stare avansată de degradare și au nevoie urgentă de restaurare. Comoara ar putea ajunge în atenția publicului abia peste un an, apreciază directorul Muzeului Județean Buzău, Daniel Costache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.