32 de proiecte de modernizare a infrastructurii locale de la nivelul a 25 de comunități din județul Buzău vor beneficia de prelungirea perioadei de contractare pentru încă doi ani pentru investițiile făcute prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa II. Anunțul a fost făcut de președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu:
Prelungirea PNDL I și II este o măsură extrem de importantă pe care a adoptat-o Guvernul PNL printr-o Hotărâre de Guvern deblocând multe dintre proiectele de investiții ce nu se încadrau în perioada de contractare.
În plus, prin adoptarea actului normativ, au fost exonerate de la sancțiune, primăriile aflate în situația în care ar fi fost obligate să ramburseze, după 1 ianuarie 2021, toate fondurile atrase pentru lucrările nefinalizate.
Cred ca o guvernare este eficientă dacă menține un contact permanent cu realitatea din teren. Prelungirea duratei de contractare pentru proiectele de investiții locale este o măsură care reflectă colaborarea guvernului cu autoritățile locale, indiferent de culoarea politică. (…) Prelungirea termenelor de finalizare a lucrărilor (…) va presupune o dată că aceste lucrări se vor putea duce la capăt și pe de altă parte că primăriile scapă de o sancțiune foarte importantă, respectiv returnarea banilor prevăzuți pentru proiecte„.

La nivelul județului Buzău, în urma solicitărilor administrațiilor locale pentru prelungirea duratei contractelor de finanțare, au fost semnate 32 de acte adiționale pentru o serie de proiecte care vizează diverse investiții de interes local precum modernizare de drumuri locale, construire de poduri, construire școli, extindere sistem de alimentare cu apă, etc.Primăriile de pe lista cu actele adiționale sunt: Balta Albă, Beceni, Blăjani, Berca, Breaza, C.A.Rosetti, Cernătești, Cochirleanca, Costești, Gălbinași, Glodeanu-Siliștea, Mărgăritești, Pătârlagele, Padina, Pănătău, Poșta Câlnău, Puiești, Racovițeni, Săhăteni, Săpoca, Unguriu, Vadu Pașii, Valea Salciei, Viperești și Vintilă Vodă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.