Astăzi, 10 octombrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 3029;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 2594;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 107;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 409;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 199.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 33 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus (14 pacienti au fost testati si diagnosticați în laboratoare private de analize și un pacient a fost diagnosticat într-o unitate sanitara din alt județ).
 Pacienții nou confirmați au vârste curpinse între 8 luni și 73 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 Au fost înregistrate două decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:
– DECES NR. 106: pacient în vârstă de 83 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie medie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat pentru tratament de specialitate. Evoluția clinică este nefavorabilă, pacientul fiind transferat pe secția ATI, unde a decedat. Comorbidități: obezitate, insuficiență circulatorie cerebrală, boala Alzheimer.
– DECES NR. 107: pacientă în vârstă de 89 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă și este internată direct pe secția ATI. Este confirmată cu SARS CoV-2 și, pe fondul patologiei asociate, survine decesul. Comorbidități: fibrilație arterială, stenoza aortica strânsă, edem pulmonar acut.

 Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) derulează acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Scopul acțiunilor derulate în această perioadă este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării în continuare a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.