În cadrul activităţilor desfăşurate în week-end pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au constatat 380 de contravenţii la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au reţinut 11 permise de conducere şi au întocmit 3 dosare penale.

Două dintre dosarele penale au fost întocmite pe numele unui buzoian de 29 de ani şi al unui tânăr în vârstă de 29 de ani, din Pătârlagele, care au fost depistaţi pe raza municipiului Buzău la volanul unor autovehicule neînmatriculate, iar cel de-al treilea unui şofer depistat cu 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză – un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Buzău – a fost oprit în timp ce conducea un autoturism pe strada Columbelor din municipiu, iar poliţiştii rutieri l-au condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În total, au fost efectuate 163 de testări cu aparatele „Drager”, consumul de băuturi alcoolice fiind confirmat şi în cazul altor 7 conducători auto. Întrucât valorile au fot cuprinse între 0,11 mg/l şi 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, cei 7 şoferi au fost sancţionaţi contravenţional cu puncte-amendă, împotriva lor fiind luată şi măsura complementară de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

Aparatele radar au înregistrat 155 de autovehicule ce au rulat cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, patru vitezomani rămânând fără permisele de conducere tot pentru 90 de zile.

Toţi patru şi-au condus autoturismele cu peste 100 km/h în localităţi tranzitate de drumuri naţionale, recordul negativ – 132 km/h – fiind stabilit pe DN 10, în localitatea Vipereşti, de o femeie în vârstă de 39 de ani, din comuna Berca.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce acţiona pe DJ 203K, în Vintilă-Vodă, un echipaj din cadrul Secţiei 2 de poliţie rurală Beceni a depistat un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Pietroasele, care conducea un autoturism neechipat cu anvelope de iarnă.

Sectorul de drum respectiv era acoperit cu polei, iar în zonă se acţiona cu utilaje pentru împrăştierea materialului antiderapant.

Împotriva conducătorului auto a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu 630 de lei amendă şi măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

Tânărul obţinuse permisul de conducere pentru categoria „B” în luna aprilie 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.