Astăzi, 15 decembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 7577;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 6395;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 195;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 826;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 826.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 60 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (11 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 2 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 5 luni și 83 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 Au fost înregistrate 4 decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:
– DECES NR. 192: pacient în vârstă de 84 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea de sănătate se agravează și survine decesul. Comorbidități: fibrilație atrială, insuficiență cardiacă.
– DECES NR. 193: pacient în vârstă de 73 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: ciroză hepatică decompensată, hemoragie gastro-intestinală, diabet zahara tip II.
– DECES NR. 194: pacientă în vârstă de 67 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată pe secția ATI. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, obezitate.
– DECES NR. 195: pacientă în vârstă de 81 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău
cu simptomatologie respiratorie severă. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată pe secția ATI unde, pe fondul comorbidităților, a decedat. Comorbidități: insuficiență cardiacă, fibrilație atrială cronică.

 Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din județul Buzău au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
 În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de peste 14000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.