Astăzi, 27 noiembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 6354;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 4855;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 165;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 974;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 1164.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 94 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (41 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 6 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 14 și 84 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 Au fost înregistrate 5 decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:
– DECES NR. 161: pacientă în vârstă de 51 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabila și survine decesul. Comorbidități: lupus sistemic eritematos, hiperlipidemie mixta, cardiopatie.
– DECES NR. 162: pacient în vârstă de 71 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat pe Secția de Pneumologie. Starea generală se agraveaza rapid și survine decesul. Comorbiditati: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II.
– DECES NR. 163: pacientă în vârstă de 81 de ani se prezinta la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simtomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată pe Sectia de Pneumologie a SJU Buzau. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: boală coronariana ischemica, insuficiență cardiacă clasa II NYHA, hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II.
– DECES NR. 164: pacient în vârstă de 58 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat pe Secția de Pneumologie. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: insuficiență hepatică, insuficiență renală, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă clasa II NYHA.
– DECES NR. 165: pacient instituționalizat în vârstă de 49 de ani este testat conform metodologiei și confirmat cu SARS CoV-2. În urma agravării stării generale, este transferat la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Evoluția clinică este nefavorabila și survine decesul. Comorbidități: schizofrenie paranoida, diabet zaharat tip II.

 Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din județul Buzău au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
 În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 8000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.