Primăria Buzău a semnat cu Agenției de Dezvoltare Regională ADR Sud-Est contractul de finanțare a proiectelor de reabilitare termică a 7 blocuri (patru de pe Bulevardul Unirii-Nord – 19 A, B, F și G; două de pe strada Bistriţei – 3A și 3B – Hasdeu şi blocul 1 Integral, de pe Aleea Industriilor), din municipiu. Aceste lucrări se realizează în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 Axa Prioritară 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor operaţiunea a – clădiri rezidențiale.
Perioada de implementare a proiectului ce vizează reabilitarea termică a celor 4 blocuri este de 18 luni de la finalizarea achiziției de lucrări. După finalizarea lucrărilor, buzoienii din 128 de apartamente vor beneficia mai apoi de condiții optime de locuit. Valoarea totală a proiectului este de 4.258.418,19 lei.

Pentru ca proiectele să fie eligibile a fost nevoie de acordul unanim al locatarilor din blocurile vizate de reabilitarea termică. Contribuția este de 25% din valoarea construcțiilor, montajului și echipamentelor. Valoarea lucrărilor pentru fiecare apartament se va calcula în funcție de tipul de lucrări specifice acestuia, de suprafață și de contribuția la părțile comune. Valoarea corespunzătoare fiecărui proprietar se va plăti în tranșe egale, fără dobândă, în termen de 5 ani de la finalizarea lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.