Centrul Regional Ploiesti, din cadrul Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane, marcheza maine Ziua Sigurantei pe Internet prin desfasurarea de activitati preventive pe linia traficului de persoane in scolile din cele 3 judeţe de competenta, respectiv Prahova, Buzau si Dambovita. Ziua Sigurantei pe Internet este un eveniment de anvergura europeana, desfasurandu-se anual in luna februarie, sub egida retelei europene „INSAFE” – European Safer Internet Network in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. In Romania, evenimentul Ziua Sigurantei pe Internet este organizat si promovat de Consortiul Sigur.info format din Organizatia Salvati Copiii Romania, ca si Coordonator national al proiectului, Positive Media si Focus – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual.
In scopul prevenirii traficului de fiinte umane prin intermediul internetului si telefoniei mobile, reprezentantii Centrului Regional Ploiesti isi propun sa promoveze utilizarea intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei on-line si a telefoanelor mobile, mai ale de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea acestora asupra pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet. De asemenea, se va acorda o mare atentie asupra modului in care copiii si tinerii gestioneaza imaginile on-line si, prin urmare, a modului in care avem de a face cu viata privata in mediile digitale. Comparand Romania cu restul tarilor din Uniunea Europeana, conform unor studii, constatam ca avem cea mai tanara populatie care utilizeaza internetul: 40% sunt tineri cu varste cuprinse intre 15-24 ani. De asemenea, romanii au cea mai mica experienta in utilizarea internetului, mai mult de jumatate dintre ei stiind sa navigheze pe internet de mai putin de 4 ani.
Internetul oferă copiilor – tinerilor si oportunitati precum accesul la multe informatii de calitate si sansa de a comunica, dar ofera totodata pericole precum accesul la informatii neverificate, eronate, comunicarea cu persoane necunoscute, petrecerea unui timp indelungat in detrimentrul scolii. De asemenea creeaza dependenta si uneori poate deveni un mediu important de recrutare in traficul de fiinte umane. Cu aceasta ocazie Centrul Regional Ploiesti, din cadrul Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane in colaborare cu lucratori din cadrul Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalitatii – IPJ Dambovita si reprezentanti ai ”Salvati Copiii”, vor desfasura maine si poimaine actiuni de informare la institutii de invatamat din Targoviste si Ploiesti urmand ca in data de 10 februarie politisti din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii Buzau sa organizeze activitati asemanatoare la Scoala nr.15 si Grup Scolar Transporturi.
Aron CRISTEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.