perchezitii
9 indivizi au fost reținuți în urma descinderilor care au avut loc luni în municipiul Buzău și în localitățile Vadu Pașii, Ulmeni și Cochirleanca, ei urmând a fi prezentați instanței, marți, cu propunerea de arestare preventivă. Indivizii reținuți sunt suspectați de proxenetism sau acte cu violență, pentru prinderea lor acționând circa 135 de oameni ai legii.
”Au fost angrenaţi 135 de poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, acţiuni speciale şi poliţie rutieră, precum şi jandarmi şi poliţişti locali. Poliţiştii au efectuat 11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Buzău şi a comunelor Vadu-Paşii, Cochirleanca şi Ulmeni, concomitent cu blocarea zonelor vizate, prin instituirea de filtre rutiere.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor două spray-uri lacrimogene şi o bâtă de basseball, iar 8 persoane au fost conduse la sediul poliţiei.
De asemenea, au fost constituite echipe de identificare şi conducere la sediul poliţiei a altor 6 persoane, în vederea audierii. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva a 9 persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, se arată într-un comunicat remis de IPJ Buzău.
Potrivit Poliției, trei dintre cei reţinuţi – doi bărbaţi de 29 şi 33 de ani şi o femeie în vârstă de 45 de ani, toţi din Buzău – sunt bănuiţi că, în perioada mai – decembrie 2014, ar fi înlesnit şi obţinut foloase patrimoniale (aproximativ 70.000 de lei) de pe urma practicării prostituţiei de către cinci tinere, pe raza municipiului Buzău.
Alţi trei reţinuţi – în vârstă de 20, 29 şi 34 de ani, din comuna Vadu-Paşii şi municipiul Buzău – sunt bănuiţi că în noaptea de 15 spre 16 octombrie a.c., ar fi comis, în public, acte de violenţă, tulburând ordinea şi liniştea publică în zona unei staţii Peco de pe raza municipiului Buzău.
”În urma analizării materialului probator administrat de poliţişti, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale faţă de trei tineri din Buzău, cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cei trei sunt bănuiţi că, în noaptea de 13 spre 14 decembrie a.c., în timp ce se aflau într-o unitate de alimentaţie publică din municipiul Buzău, l-au lovit pe un tânăr de 23 de ani, provocându-i leziuni ce au necesitat 30 de zile pentru vindecare”, se mai arată în comunicatul remis de IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.