Zi grea pentru personalul medical dar si pentru pacientii din spitalele desfiintate din judetul Buzau. Redistribuirea facuta de DSP poate ramane doar pe hartie daca managerii celorlalte spitale ramase nu vor avea de unde sa asigure salariile noilor angajati. Intre timp, 12 bolnavi aflati in faza terminala nu sunt primiti de nicio unitate pentru ca nu mai sunt locuri si au ramas in spitalele desfiintate.

Situatie disperata la Spitalul din Parscov unde astazi mai erau internati 12 bolnavi in sectia de ingrijiri paliative. Asistentele au venit doar ca sa aiba grija de ei insa s-au trezit ca nu mai au apa, gaze, telefoane. Abia reusesc sa le faca rost de cate ceva de mancare.

“Astazi a venit preotul si le-a adus cate ceva de mancare. Nu putem sa-i lasam in strada. Venim aici in fiecare zi si incercam sa mai avem grija de ei pentru ca sunt ai nimanui”, a declarat o asistenta de la Spitalul din Parscov.

Daca pentru pacienti viitorul este sumbru, nici pentru personalul din spitalele desfiintate redistribuirea de astazi de la DSP nu a adus mai multa lumina. Un medic cu vechime de peste 20 de ani a ramas fara post. Este vorba chiar de managerul spitalului din Parscov.

“Singura optiune posibila ar fi sa merg la Nehoiu insa spitalul de acolo se plange ca nu are bani. Ma mai gandesc, ori raman acasa ori la astept redistribuirea pe tara, pentru ca e mai aproape sa merg la Mizil unde sunt 30 de kilometri decat sa merg la Nehoiu unde sunt 80”, a declarat Emil Dorobantu.

Managerul celei mai mari unitati spitalicesti din Buzau nu stie inca daca vor fi alocati bani pentru personalul nou incadrat.

“Daca noi preluam personalul din celelalte spitale, si vorbim aici de cateva zeci de oameni, depasim 90% din buget cu fondul de salarii, si asa un spital nu mai poate functiona la parametrii lui normali. Asteptam acum sa vedem ce buget ne ofera Casa de Asigurari de Sanatate.”, a declarat Doru Nicolescu, managerul Spitalului Judetean Buzau.

Maine, medicii si asistenti care au primit decizii de redistribuire de la DSP se vor prezenta la spitale , ramane insa de vazut daca vor fi acceptati de managerii unitatilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.