La Buzău personalul medico-sanitar, persoanele din căminele de bătrâni și copiii instituționalizați au început de astăzi să fie vaccinați împotriva gripei.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP , Mihaela Voineagu: ” s-au solicitat 30 de mii de doze de vaccin însă în primă fază au ajuns doar 5500. Acestea au fost distribuite în spitalele din județ, la centrele de plasament și azile. Cele mai multe au mers la personalul medico-sanitar peste 4000 de doze restul la categoriile de vârstă cele mai expuse riscului de a contracta gripa„.
La Azilul de bătrâni Marghiloman din Buzău au fost deja imunizați peste 40 de vârstnici dar și o parte din personalul centrului.
Victoria Purcaru- asistentă șefă centrul de bătrâni Marghiloman Buzău: ” persoanele din centru au fost controlate de medic și 44 dintre cei care sunt beneficiarii noștri au fost vaccinați, doi fiind internați. La fel au fost imunizați și o parte dintre salariați
Și la Centrul de primire în regim de urgență pentru copii a început de astăzi imunizarea împotriva gripei sezoniere. Copiii au fost mai întâi consultați de medic și numai aceia care au fost sănătoși au fost vaccinați.
De vaccinare gratuită beneficiază persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni și 64 de ani aflate în evidență cu afecțiuni medicale cronice, dar și cei trecuți de 65 de ani care reprezintă și cea mai numeroasă categorie în județ: aproape 18 mii.Vaccinul care a ajuns la Buzău este din import și în compoziția sa se află tulpinile ce se presupune că vor circula anul acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.