Un tânăr din Buzău a ,,prăduit” la jocurile de noroc banii delapidați de la firma de curierat la care era angajat. În urma unor divergențe avute cu responsabilii firmei, pe tema salariului lui, buzoianul, în vârstă de 29 de ani, a decis să apeleze la o metodă ilegală de a face rost de bani mai mulți. Astfel, spun anchetatorii, tânărul și-a însușit o bună parte din încasările de la clienți, încercând să mascheze prejudiciul prin raportarea unui număr mare de livrări reprogramate.

Pe 14 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice l-au reținut pe buzoian, pentru delapidare.

,,Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2022- ianuarie 2023, tânărul şi-ar fi însuşit peste 77.700 de lei, sumă provenită din încasările ramburs ca urmare a livrării coletelor firmei de curierat la care era angajat.

Din cercetări a reieşit că, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de curier, având inclusiv atribuţii specifice unui gestionar, şi-ar fi însuşit sume de bani colectate de la clienţi, reprezentând contravaloarea a 42 de colete pe care acesta le-a livrat destinatarilor. Angajatul avea obligaţia de a preda banii până la finalul zilei în contul beneficiarului contractant, activitate mascată de înregistrarea livrărilor ca reprogramate la cererea beneficiarilor.

Bănuitul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare., precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău.

Procurorul a dispus continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.