Deputatul PNL Cezar Preda a fost acuzat de voci din filiala Buzău a PNL că este mijlocitorul primirii în organizaţie  a celor trei PSD-işti: Adrian Mocanu, Victor Mocanu şi Ion Vasile. Iată care este punctul său de vedere cu privire la ceea ce s-a vehiculat în ultima perioadă în mass –media.

Este lipsit de orice adevăr acest cumul de acuzații cu privire la situația organizației PNL Buzău. Am semnalat conducerii Partidului Național Liberal problemele din interiorul organizației cu privire la pregătirea alegerilor locale. În momentul în care o mare parte din filiala Partidului Național Liberal, cei care erau majoritari în Consiliul de Coordonare, au afirmat clar că nu-i interesează pozițiile noastre, părerile noastre, propunerile noastre, am solicitat conducerii Partidului Național Liberal o soluție de compromis: aceea de a mă retrage din co-președinția Partidului Național Liberal, pentru a putea maximiza rezultatele. S-a acceptat acest lucru în construcția mare de pe București, pentru a câștiga alegerile în Capitală și am primit responasbilități și pe partea de Sud-Est și în municipiul București, odată cu începerea pre-campaniei electorale. Din acel moment, nu am mai avut nicio legătură cu nicio decizie a Partidului Național Liberal Buzău, și nici a Partidului Național Liberal – conducerea centrală, cu privire la organizația Buzău.

A mă acuza pe mine și pe Vasile Blaga că am făcut o construcție cu PSD, este nu numai jignitor, dar este chiar revoltător. Cei care fac asemenea afirmații ori vor să-și ascundă mizeria caracterului lor, ori urmăresc alte interese. Eu nu am făcut niciun demers pentru ca cineva din exterior să vină vreodată parașutat în Partidul Național Liberal sau în partidul în care am fost înainte, Partidul Democrat, eu am considerat că aceia care muncesc în interiorul organizației cresc natural și devin lideri și pot să-și asume responsabilitățile pe care le au. Dacă această decizie a fost luată la București, eu nu mă pot pronunța nici pro, nici contra, pentru că ar însemna să încalc o decizie pe care Bucureștiul a luat-o. Nu am absolut nimic de-a face cu ceea ce s-a întâmplat când a venit prim-vicepreședinetele Atanasiu, cu prezența acelor oameni din afara partidului pentru a sprijini partidul în campania electorală și nici nu comentez în niciun fel modul în care s-a desfășurat ședința. Dar pot să spun următorul lucru: nu cred că pot primi eu asemenea  acuzații, din partea unor oameni pe care nici nu i-am văzut la partid, nici nu știu cu ce se ocupă, iar obligația mea este să fac în așa fel ca aceia care au muncit în Partidul Democrat Liberal iar acum în Partidul Național Liberal să-și poată continua munca pe care eu o consider foarte bună.

Ceea ce se speculează în presă este o mizerie a unora care încearcă să profite de situația dificilă a Partidului Național Liberal. Ultima mea rugăminte către toți aceștia care îmi folosesc numele – deși am atras atenția de peste trei luni să nu mai fiu amestecat în această mizerie de campanie preelectorală, pentru că nu am miză în campania pentru locale – este aceea că este momentul să încetăm odată pentru totdeauna cu aceste acuzații. Nu pot vorbi eu în numele domnului Vasile Blaga, cum nu pot vorbi nici în numele doamnei Alina Gorghiu și nici în numele domnului prim-vicepreședinte Teodor Atanasiu. Cred că dânșii sunt în măsură să explice exact care a fost rațiunea și care sunt argumentele pe care le-au avut.

În ceea ce privește alegerile locale din vara acestui an, eu îmi doresc din tot sufletul ca Partidul Național Liberal să ofere o alternativă viabilă la acest PSD. Aș putea spune că aceia care sunt mânați acum în luptă și care fac pe victimele unei construcții de la Centru sunt, de fapt, uneltele noului PSD împotriva vechiului PSD. Și eu cred că este o răfuială între pesediști, care nu trebuie încurajată de nimeni și absolut deloc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.