A salvat din ghearele morţii o femeie de aproximativ 60 de ani. S-a întâmplat zilele trecute în târgul Dragaica, după ce femeia s-a înecat cu o bucata de carne și a căzut la pământ. Salvarea ei s-a numit Iulian Mihalcea, polițistul local care i-a acordat primul ajutor pana la venirea ambulantei.

Întâmplarea nu a fost facuta publica de vreun comunicat de presa sau de vreo ceremonie de felicitare, ci chiar de catre asistentul de pe Ambulanta care a ajuns la fata locului si a gasit o pacienta respirand.

„Ca asistent medical la SAJ Buzău, am de menționat următoarele: astăzi am avut o solicitare la târgul anual „Drăgaica” organizat în fiecare an în Municipiul Buzău pentru o persoană cu corp străin căi respiratorii (înecată cu mâncare). La fața locului am constatat că persoana a fost salvată prin manevra Heimlich de un angajat al poliției locale. Tot respectul! Dacă nu ar fi fost acest om care a știut ce să facă in această situație, chiar dacă timpul până la sosirea la fața locului nu a depășit 4 minute am fi avut un pacient în stop cardio-respirator cu mult mai mici șanse de salvare. Felicitări celor de la Poliția Locală Buzău pentru promptitudine.”, este mesajul asistentului medical care a intervenit pentru salvarea bărbautului.

Ceea ce nu stie multa lume este faptul ca Iulian Mihalcea, politistul local salvator, este maestru al sportului de contact. A instruit sute de tineri si le-a calauzit pasii spre o viata sanatoasa. A ales sa fie politist local si nu de putine ori prin tact a reusit sa aplaneze conflicte. De asemenea, este discipolul catorva colegi de-ai sai, unii dintre ei ajungand sa faca performanta in sportul de contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.