Aisha Barakat este absolventă a Şcolii Militare de Maiștri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene, Traian Vuia”, arma Aviaţie, specialitatea Armament, rachete, muniţii de aviaţie şi sisteme de salvare. Acum activează pe funcţia de maistru militar specialist armament de bord şi contramăsuri Război Electronic, în cadrul Bazei 90 Transport Aerian. Pe pagina de facebook a Forțelor Aeriene Române, tânăra este protagonista unei postări, în care povestește despre pașii făcuți către cariera militară și despre experiența de până acum:

,,Prima etapă din cariera de militar a fost una anevoioasă, însă datorită încrederii, curajului şi ambiţiei cu care am plecat pe acest drum am reuşit să înving orice obstacol ce mi-a stat în cale, iar prin acest lucru am învăţat că doar prin muncă şi perseverenţă îți poţi atinge obiectivele.

Uniforma militară mi-a oferit încredere şi respect faţă de statutul de militar, ea fiind cea pe care visam să o port încă de mic copil. Pregătirile militare de bază, şedinţele de tragere, cursurile de specialitate, toate laolaltă m-au format pe mine ca şi om, ca şi militar deoarece am reușit să valorific fiecare experienţă petrecută şi să acumulez cât mai multe cunoştinţe.

În Baza 90 Transport Aerian am întâlnit încă din prima zi oameni bine instruiţi, cu mult experienţă de muncă şi care au fost dispuşi să îmi împărtăşească din cunoştinţele lor, pentu că aici coeziunea unui grup este foarte importantă pentru a duce la bun sfârşit obiectivele propuse.

Din exterior oamenii văd doar o aeronavă ce zboară pentru a-şi îndeplini misiunea, însă aceştia nu văd munca depusă de către personalul unităţii pentru ca acea aeronavă să fie în perfectă stare. Din punctul meu de vedere satisfacţia cea mai mare este a celor ce fac posibil acest lucru şi asta fiindcă pasiunea este cea care îi determină să muncească din greu pentru a deveni cei mai buni.

Fiecare om din această unitate reprezintă o piesă dintr-un puzzle. Fiecare are rolul său bine definit, iar pentru ca rezultatele să fie cele dorite este nevoie ca toate piesele puzzle-ului să se unească pentru a crea un întreg.

Baza 90 Transport Aerian este o unitate ce dă dovadă de profsionalism în ceea ce priveste desfăşurarea misiunilor interne şi externe de către aeronavele din dotare. Aceasta are un caracter perseverent în dezvoltarea nivelului de pregătire militară şi de specialitate, asigurând de asemenea şi posibilitatea dezvoltării personale şi intelectuale.

Îi îndemn pe viitorii studenţi ai instituţiilor de învăţământ militar să fie puternici şi devotaţi carierei pe care o vor urma, deoarece perseverenţa şi optimismul vor fi calea către succes.

Foto: Radu POSTELNICU, Baza 90 Transport Aerian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.