Elevii vor putea intra în școală doar daca au la ei o cartela magnetica. În plus, prezența se va face pe baza aceluiași card, profesorii primind un tabel cu cei care au validat „legitimația” la începutul orelor. Sistemul ar putea fi implementat din toamnă și va reduce absenteismul de la ore și va creea un mediu mai sigur pentru elevi, în opinia inspectorului școlar general Florina Stoian.

Rămâne însă la latitudinea fiecărei școli dacă dorește sau nu introducerea acestui sistem, mai ales că acestea ar trebui să investească între 1.000 și 1.500 de lei pentru a se dota cu echipamente de acces pe bază de cartele magnetice.

„În şcoală nu se va intra decât pe baza acestor cartele care înregistrează data, ora şi numele elevului care intră în şcoală şi în felul acesta se generează un catalog cu absenţele în termen foarte scurt. Cât despre costuri,  e vorba de prețul cartelei, care este de 4 lei şi pe care fiecare elev trebuie să-l suporte, dar şi dotarea unităților școlare cu sistemul de acces care se ridică la circa 1.500 de lei pentru fiecare unitate şcolară”, a declarat Florina Stoian, inspector școlar general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.