sudura_57471100

Reprezentanții Fondului de Investiții Broadhurst au solicitat convocarea Adunării Generale a Acționarilor (AGA) producătorului de electrozi Ductil Buzău. Pe ordinea de zi a întâlnirii sunt înscrise: demiterea auditorului financiar al companiei si pornirea actiunii în răspundere impotriva administratorilor si a auditorului companiei, se arata intr-o raportare transmisa Bursei de Valori Bucuresti.

Nemultumirile grupului american vizeaza o serie de „acte de gestiune ale consiliului de administratie legate de Fro Air Liquide Welding Italia”, actionarul majoritar al companiei care deține 72,3%.

Pe lista neregulilor semnalate de reprezentantii Fondului de investitii se numara: „plata unor redevențe de societate catre Fro Air Liquide Welding Italia in baza contractului de know-how si asistenta intre anii 2010-2012”, precum si un credit de sase milioane euro, pe care Ductil l-a acordat firmei italiene in decembrie 2012.

Fro Air Liquide Welding, parte a grupului francez Air Liquide, detine 72,3% din acțiunile Ductil Buzău, în timp ce Broadhurst deține un pachet minoritar de 11,7%.

Ductil SA Buzau si-a crescut afacerile cu 8,25% in primele sase luni din acest an, ajungand la 80,1 milioane de lei (17,8 milioane de euro) fata de 74 milioane de lei in 2012 (16,5 milioane de euro). La finalul primului semestru din acest an, Ductil SA a inregistrat un profit net de peste 5,5 milioane de lei (1,2 milioane de euro), cu putin peste un milion de lei mai mare decat cel obtinut in 2012.

SC Ductil SA a fost infiintata in 1964, sub denumirea de Intreprinderea de Sarma si Produse din Sarma Buzau. In 1968 s-au pus bazele sectiei de electrozi, iar in 1999 a avut loc privatizarea, cand Ductil a devenit parte integrata a Grupului Air Liquide Welding, printr-una din firmele componente, FRO Italia.

Societatea este detinuta de Fro Air Liquide Welding Italia cu o cota de 72,32%, persoane fizice si juridice 13,03%, Broadhurst Investments Limited cu 11,71% si Air Liquide Welding France cu 2,94%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.