Ieri, polițiștii buzoieni au efectuat mai multe controale pe mijloacele de transport în comun, în stațiile de autobuz și la ieșirile din oraș, pentru a verifica modul în care se respectă regulile de protecție împotriva răspândirii coronavirusului. Polițiștii au acționat și în civil. Chiar dacă au găsit mai multe persoane care nu purtau masca în mod corespunzător, polițiștii au preferat să îi sancționeze doar verbal. Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Buzău intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, ieri, în intervalul 15.00-17.00, polițiștii au acționat în mijloacele de transport în comun pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SarsCov2.

În intervalul menționat au fost verificate peste 20 de mijloace de transport în comun și au fost consiliate aproximativ 110 persoane, iar celor care nu purtau masca în mod corect pentru a le asigura protecția, le-au fost adresate avertismente verbale.

Pe parcursul activităților, au fost purtate discuții cu toți cetățenii care se deplasau folosind mijloacele de transport în comun, dar și cu cei care se aflau în stațiile de așteptare și li s-a atras atenția asupra purtării în mod corespunzător a măștii de protecție, asupra necesității distanțării fizice și a respectării regulilor de igienă.Acțiunea nu a avut neapărat rolul de a aplica sancțiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecție sanitară.

Polițiștii, împreună cu toate instituțiile implicate în acțiunile de verificare, vor continua activitățile, așa cum au făcut și până acum.

Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați masca de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor și să nu vă expuneți inutil la riscuri.

Suntem și vom fi prezenți în toate zonele aglomerate din Buzău, pentru protejarea dumneavoastră.

Polițiștii vor aplica procedural și gradual toate măsurile ce intră în competența instituției noastre. Amenda prevăzută pentru nerespectarea normelor sanitare este cuprinsă între 500 și 2500 lei, însă nu sancțiunea pecuniară este cea care ar trebui să determine portul măștii de protecție. Necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară stă chiar în viața noastră, a tuturor, a copiilor, a părinților și a bunicilor noștri.

Polițiștii vor continua și la final de săptămână astfel de activități.Mulțumim tuturor celor care înțeleg că sănătatea este cea mai importantă și respectă regulile generale de prevenire a răspândrii COVID-19.” , transmite Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.