Zeci de persoaane au participat seara trecută la comemorări dedicate celor doi militari din Buzău ucişi în Afganistan.

Primii care au dorit să aprindă o lumânare au fost colegii celor doi militari care s-au strâns în jurul  Monumentului Eroilor din fața Prefecturii.

În jurul orelor 20.00, colegii, prietenii, dar şi familia sergentului Adrian Vizireanu care a fost și arbitru de fotbal în Liga a III-a s-au îndreptat către sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal  Buzău unde s-a organizat un ceremonial religios.

Conducerea AJF a organizat un altar cu fotografii, lumânări, o coroană dar şi fanioane și cartonașe precum și un slideshow cu imagini din activitatea fotbalistică dar și cea familială

Un preot ortodox a oficiat o slujbă în memoria sergentului Adrian Vizireanu iar pe tot parcursul acesteia soția fostului arbitru s-a rugat în genunchi în fața sutelor de lumânări aprinse.

”Cine se putea aștepta la un asemenea moment? A plecat acolo pentru țară și acum vine într-un coșciug. Îi plăcea foarte mult ce făcea, am vorbit cu el zilele trecute și spunea că abia așteaptă să vină acasă și să plece în următoarea misiune. Iubea foarte mult armata, a depus un jurământ pe care nu și l-a încălcat niciodată, nici nu terminase misiunea și se gândea la alta. Armata era viața lui, probabil cel mai important lucru. Nu vorbea niciodată acasă despre ce făcea acolo, ba chiar, în glumă, spunea că dacă-mi spune ce face ar trebui să mă omoare”, a spus Paula Vizireanu, soția militarului ucis în Afganistan.

Devastat de durere, președintele AJF Buzău, Adrian Petre, a făcut apel la toți cei prezenți să fie alături de familia militarului ucis în Afganistan pentru a o ajuta să treacă prin drama suferită. De asemenea, Adrian Petre a anunțat că o sală de ședințe pentru observatori și arbitri se va numi ”Sala Adrian Vizireanu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.